-
Otomatları bilirsiniz: Bozuk parayı atarsınız ya da kağıt parayı yerleştirirsiniz, makine de size istediğiniz ürünü verir. İşte bu otomatların ülke nüfusuna oranla en fazla olduğu ülke hangi ülke biliyor musunuz?
-
Dindarlık, Milli Gelir ve Korelasyon (Dindarlık Bizi Fakirleştirir mi?)
“Din hayatınızda ne kadar önemlidir?” sorusuna verilen “çok önemli” cevabıyla, kişi başına düşen milli gelir arasında bir ilişki var: Dindarlık arttıkça milli gelir azalıyor.
-
Rolex Saatler Neden Pahalıdır?
Kime sorarsanız sorun, dünyanın en önde gelen kol saati markasının Rolex olduğunu söyleyecektir. Öyle ki, zaman içinde bir statü sembolü ve lüks marka hâline gelmiştir. Peki bu nasıl olmuştur?
-
Her ne kadar “4G’ye gerek yok, 2 sene bekleyip 5G’ye geçelim” gibi söylemlere malzeme olsa da, sahiden; 5G nedir, neleri değiştirir?
-
Ego Tükenmesi
Mahkûmların şartlı tahliyesi konusunda karar veren hâkimlerin, öğleden önce verdikleri ret kararı oranının, sabahki ve öğleden sonrakine göre 3 kat fazla olduğu belirlenmiş.
Sizce bunun sebebi ne? Sadece bir tesadüf mü?
-
Elmas, Laboratuvarda Üretilirse Yine De Değerli Olur Mu?
Elmaslar, yerkürenin derinliklerinde milyarlarca yıl yüksek basınç ve sıcaklıkla şekillenmiş, volkanların püskürmesiyle yüzeye çıkmıştır.
Tarih boyunca “lüks” sınıfında yer alan elmas, kullanışlıdır, güzeldir ve insan eliyle üretilemez. İşte bu son kısım artık doğru değil.
-
IKEA, Daha Fazla Harcama Yapmanızı Nasıl Sağlıyor?
Diyelim ki bir alışveriş listesi yaptınız ve markete gittiniz. Marketten çıkarken bir de baktınız, listeyle hiç alakası olmayan ürünler sepetinizde!
Listeye sadık kalmak neden bu kadar zor, hiç düşündünüz mü?